Ζητούν μέτρα προστασίας και δωρεάν διαγνωστικά τεστ

Καταγγελία της Ενωτικής Πρωτοβουλίας Δημοτικών Υπαλλήλων -Τηρούνται όλα τα πρωτόκολλα, απαντά ο Δήμος Λαρισαίων

Δημοσίευση: 02 Νοε 2020 15:02

Μέτρα προστασίας για τον κορονοϊό και δωρεάν διαγνωστικά τεστ, ζητά με ανακοίνωσή της η Ενωτική Πρωτοβουλία Δημοτικών Υπαλλήλων ν. Λάρισας.


Πιο συγκεκριμένα, σε σχετική ανακοίνωσή της, αναφέρεται: Απαξίωση των συνθηκών υγιεινής και ασφάλειας των εργαζομένων σε μεγάλο βαθμό στις Υπηρεσίες του Δήμου μας χαρακτηρίζει τη Δημοτική Αρχή της Λάρισας.
Μόνο έτσι μπορεί να εκληφθεί η μέχρι τώρα στάση της Δημοτικής Αρχής με την έλλειψη διάθεσης διαλόγου και συνεργασίας, τη στιγμή που έχουν εντοπιστεί κρούσματα, ανάμεσα στους εργαζόμενους του Δήμου (Δημαρχείο- Φυτώριο- Μύλο Παπά- Καθαριότητα), με κίνδυνο διασποράς σε 1200 εργαζόμενους, και προσπαθούν με διάφορα τεχνάσματα από όλους τους αρμόδιους φορείς, άλλοι να αποποιούνται των ευθυνών τους και άλλοι να τα αποσιωπούν.
Συγκεκριμένα, το Υπουργείο ενημέρωσε από την πρώτη στιγμή και έχει εκδώσει πλήθος εγκυκλίων για τα μέτρα προστασίας. Όμως, οι υπάλληλοι σε όλα τα δημοτικά κτίρια (εδώ και 9 μήνες πανδημίας) συνεχίζουν να εργάζονται σε συνθήκες σαρδελοποίησης στοιβαγμένοι ο ένας πάνω στον άλλον χωρίς την ελάχιστη προβλεπόμενη απόσταση. Επίσης, οι χώροι, οχήματα και οι επιφάνειες των γραφείων δεν απολυμαίνονται, μόνο σε περίπτωση κρούσματος και οι υπάλληλοι καθαρίζουν μόνοι τους, για να ελαχιστοποιήσουν τον επαγγελματικό κίνδυνο.
Απευθύνουμε έκκληση στον μέχρι πρότινος ανήσυχο δήμαρχο για τη μη τήρηση των μέτρων στην αρχή της πανδημίας ή αργότερα για τα τεκταινόμενα στη συνοικία της Ν. Σμύρνης, να μην περιορίζεται μόνο στην επικοινωνιακή διαχείριση της κρίσης του κορονοϊού, αλλά να δείξει ο ίδιος και το επιτελείο του, την απαραίτητη ευαισθησία και διάθεση διαλόγου, καθώς το θέμα της ΥΓΕΙΑΣ των εργαζομένων, που καθημερινά δίνουν τη μάχη για την εξυπηρέτηση των αναγκών των πολιτών και της καλύτερης λειτουργίας της πόλης μας, είναι σημαντικότατο. Γνωρίζουμε ότι δόθηκαν άφθονες χρηματοδοτήσεις και νομική διευκόλυνση στους ΟΤΑ ώστε να προμηθευτούν ότι απαιτείται με κατεπείγουσες διαδικασίες για την αποφυγή εξάπλωσης του κορονοϊού, προστατεύοντας το προσωπικό τους και τους πολίτες.
Πρέπει να υπάρξει άμεση συνεργασία για θέματα υγείας και ασφάλειας, και περισσότερο, ως προς τους κινδύνους και τα μέτρα πρόληψης και διαχείριση κρίσης από τον κορονοϊό, με τη συνδρομή του ιατρού εργασίας και του τεχνικού ασφαλείας  σε συνεργασία με τους εκπροσώπους των εργαζομένων και της επιτροπής ασφάλειας και υγιεινής.
Και ενώ έχουμε ήδη τέσσερα κρούσματα εργαζομένων σε διάφορους χώρους εργασίας, ο δήμαρχος δεν δέχτηκε συνάντηση με την Επιτροπή Υγιεινής. Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας, γενικά και αόριστα προτρέπει συναδέλφους να λείψουν από τη δουλειά, μοιράζει Αzax για τα πόμολα και δεν επισκέπτεται τους περισσότερους χώρους εργασίας. Ο γιατρός εργασίας δηλώνει αναρμόδιος και παραπέμπει τους εργαζόμενους είτε στην Πολιτική Προστασία, είτε στον ΕΟΔΥ, με αποτέλεσμα τα κρούσματα  να αυξάνονται και κανείς να μην παίρνει μέτρα...
Οι εργαζόμενοι στον Δήμο Λάρισας ζητάμε το ελάχιστο που οφείλει να κάνει η Διοίκηση: τον σεβασμό στη δουλειά μας και την διαφύλαξη της υγείας μας (καθώς και του συναλλασσόμενου κοινού) με υλοποίηση όλων των απαραίτητων μέτρων, των προβλεπόμενων από τη νομοθεσία αλλά και πέραν αυτών, με ανάληψη πρωτοβουλιών:
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ
- Πιστή τήρηση όλων των υγειονομικών πρωτοκόλλων, με προτεραιότητα στην υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων και των εξυπηρετούμενων πολιτών.
- Χορήγηση όλων των απαραίτητων μέσων ατομικής προστασίας.
- Δωρεάν διαγνωστικά τεστ για όλους τους εργαζόμενους.

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ
Αγανάκτηση προκαλεί η ανακοίνωση συνδικαλιστικής παράταξης υπαλλήλων στον Δήμο Λαρισαίων για τα μέτρα προστασίας που τηρούνται στον Δήμο Λαρισαίων, αναφέρει ανακοίνωσή του.
Η ανακοίνωση που είδε το φως της δημοσιότητας εμπεριέχει ψεύδη και επιχειρεί να δημιουργήσει εντυπώσεις ειδικά σε μια στιγμή που η Λάρισα και όλη η χώρα δίνει μάχη για τον περιορισμό της εξάπλωσης της πανδημίας.
Σε ό,τι αφορά στα ζητήματα ασφαλείας, υπογραμμίζεται πως ο Δήμος Λαρισαίων τηρεί από την πρώτη φάση της πανδημίας του κορονοϊού όλες τις προβλέψεις και τα μέτρα προστασίας για την εργασία των υπαλλήλων κατά την περίοδο της πανδημίας.  
Σημειώνεται ότι από την αρχή της πανδημίας όσες  περιπτώσεις εντοπισμού κρουσμάτων σε προσωπικό του Δήμου Λαρισαίων προέκυψαν αντιμετωπίστηκαν σύμφωνα με τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ και με συντονισμό του γιατρού εργασίας του Δήμου Λαρισαίων, ενώ ιδιαίτερη έμφαση έχει δοθεί στα μέτρα ατομικής προστασίας των υπαλλήλων,  στην προμήθεια αντισηπτικών κ.α.
Το προσωπικό του Δήμου Λαρισαίων γνωρίζει πολύ καλά εάν τηρούνται τα μέτρα. Γι’ αυτό και προκαλεί μεγαλύτερη αγανάκτηση η  επιχειρούμενη προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων στην κοινωνία εκ μέρους συνδικαλιστή υπαλλήλου του Δήμου, ο οποίος έγινε και... γιατρός. Ντροπή!, καταλήγει η ανακοίνωση του Δήμου.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass