Πήραν «φωτιά» τα καζαναριά

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΤΕΜΠΩΝ Γ. ΜΑΝΩΛΗ ΓΙΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΣΤΑΞΗΣ

Δημοσίευση: 01 Νοε 2020 17:16

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)
Φωτιά έχουν πάρει, κυριολεκτικά, τα αποστακτήρια τσίπουρου και στον Δήμο Τεμπών. Εκατοντάδες οι μετέχοντες στη μυσταγωγία του «καζανιού», με το «νερό της φωτιάς» να συνοδεύεται από ψητά και παραδοσιακούς μεζέδες.


Δοθείσης της ευκαιρίας ο δήμαρχος Τεμπών Γιώργος Μανώλης, συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο Γιώργο Νικολάου, επισκέφθηκαν καζαναριό της περιοχής. Εκεί ο ιδιοκτήτης του καζαναριού μύησε στα αποστακτικά μυστήρια του τσίπουρου, τον δήμαρχο και τον αντιδήμαρχο. Οι δύο αυτοδιοικητικοί είχαν επίσης την ευκαιρία με καλή παρέα να απολαύσουν τσίπουρο και παραδοσιακούς μεζέδες.
Ο κ. Μανώλης σε δήλωσή του αναφέρει:
«Οι μέρες απόσταξης των στεμφύλων είναι γιορτή, είναι κουλτούρα, είναι μια μυστηριακή διαδικασία. Θεωρώ ότι όλη αυτήν τη διαδικασία πρέπει να την εκμεταλλευτούμε και από τουριστικής άποψης. Είναι η ευκαιρία να δώσουμε τη δυνατότητα στο τουριστικό κοινό αυτές τις μέρες να δει από κοντά τη διαδικασία απόσταξης και να απολαύσει οίνο αποσταγμένο συνοδεία παραδοσιακών μεζέδων. Θα μπορούσε να υπάρξει συνεργασία μεταξύ των φορέων (Περιφέρειας, Δήμου, Ξενοδόχων, Αμβυκούχων), ώστε να προβληθεί ακόμα περισσότερο ο αποσταγματικός τουρισμός» τονίζει ο δήμαρχος Τεμπών.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass