«Σεβάσου και μην προσβάλλεις τις αξίες της ΕΕ»

ΑΥΣΤΗΡΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΓΑΛΛΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΣΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ

Δημοσίευση: 03 Νοε 2020 12:20

ΠΑΡΙΣΙ
Σκληρή απάντηση στον πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με φόντο τις επικρίσεις που είχε διατυπώσει εναντίον του, έδωσε χθες ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν. Σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο Al Jazeera, ο κ. Μακρόν

κατηγόρησε την Τουρκία ότι «έχει αυτοκρατορικές τάσεις στην Ανατολική Μεσόγειο», υπογραμμίζοντας πως «αυτό υπονομεύει τη σταθερότητα της περιοχής». «Η πολιτική της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο ήταν ιδιαίτερα επιθετική απέναντι στην Κύπρο και στην Ελλάδα, δύο ευρωπαϊκές χώρες. Στηρίζουμε την κυριαρχία της Ευρώπης. Υπενθυμίζω τα γεγονότα, για να σας εξηγήσω», υπογράμμισε ο κ. Μακρόν.
Πρόσθεσε δε: «Ωστόσο ποτέ δεν εκφράστηκα με προκλητικό τρόπο ενάντια στην Τουρκία και στην ηγεσία της. Πιστεύω πάντως πως οφείλουμε να μην αποδεχτούμε τετελεσμένα γεγονότα, όπως προσπαθεί να τα επιβάλλει ο Τούρκος Πρόεδρος μέσω της στρατηγικής του. Εγώ θεωρώ πως όταν είμαστε σύμμαχοι, όταν είμαστε φίλοι, πρέπει να λέμε την αλήθεια και να θέτουμε τα όριά μας».
Ο πρόεδρος της Γαλλίας κάλεσε τον Ερντογάν να σταματήσει να ψεύδεται και να σέβεται στο εξής και να μην προσβάλλει τις αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
«Ποια είναι η επιθυμία μας; Η αποκλιμάκωση, να μας σεβαστεί η Τουρκία, ο Τούρκος Πρόεδρος να σεβαστεί τη Γαλλία, την Ευρωπαϊκή Ένωση, τις αξίες της, να μην ψεύδεται, να μην προσβάλλει. Θα ήταν κάτι το εξαιρετικό και πιστεύω πως είναι το ελάχιστο. Στη συνέχεια, ο Τούρκος Πρόεδρος θα πρέπει να σταθεί στο ύψος της ιστορίας της χώρας του και να σταματήσει τις μονομερείς ενέργειες κατά της Ευρώπης. Αυτή είναι η θέση μου», υπογράμμισε – μεταξύ άλλων – ο Εμανουέλ Μακρόν.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass