ΠΟΛΕΜΟΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΤΟΥ ΚΙΛΕΛΕΡ

Πολιτική αντιπαράθεση το μνημείο του Αγρότη

* ΣΥΡΙΖΑ, «Οικολογική Θεσσαλία», επιρρίπτουν ευθύνες σε Περιφέρεια Θεσσαλίας και Δήμο Κιλελέρ * Μπλόκο Τεμπών: Εκτός της απραξίας τους, ενοχλούνται όταν κάποιος τους ασκεί κριτική

Δημοσίευση: 22 Μαρ 2016 0:27
Στιγμές έντασης χθες στο Κιλελέρ, στην επετειακή εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν Περιφέρεια Θεσσαλίας και Δήμος Κιλελέρ Στιγμές έντασης χθες στο Κιλελέρ, στην επετειακή εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν Περιφέρεια Θεσσαλίας και Δήμος Κιλελέρ

 

 

«Μια απαξιωμένη εκδήλωση αναστήθηκε, κέντρισε το ενδιαφέρον των κεντρικών Μέσων Ενημέρωσης και είναι σίγουρο ότι του χρόνου ο κόσμος που θα είναι παρών θα είναι πολύ περισσότερος».

Ειρωνικό μεν, πραγματικό δε το σχόλιο μεσήλικα αγρότη, ο οποίος παρέστη στην προχθεσινή επετειακή εκδήλωση του Κιλελέρ και έζησε από κοντά τα όσα τραγελαφικά συνέβησαν μεταξύ μερίδας αγροτών και της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Άννας Βαγενά.

Μετά το φραστικό επεισόδιο που είχε η κ. Βαγενά με τους αγρότες που την αποδοκίμασαν και του γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ κ. Παπαγεωργίου με τον Χρήστο Σιδερόπουλο, και χθες τα πνεύματα παρέμειναν οξυμένα, ενώ στον χορό των ανακοινώσεων μπήκαν, καταγγέλλοντας τη στάση των αγροτών, η παράταξη «Οικολογική Θεσσαλία» και οι ΑΝΕΛ Λάρισας.

Οι κομματικές σκοπιμότητες κυριάρχησαν στις δηλώσεις και στις ανακοινώσεις των εμπλεκόμενων προσώπων, με τους αγρότες του μπλόκου των Τεμπών να στρέφουν τα βέλη τους κατά του ΣΥΡΙΖΑ, την Άννα Βαγενά και την «Οικολογική Θεσσαλία» να καταγγέλλουν Δήμο Κιλελέρ και την Περιφέρεια Θεσσαλίας που δεν περιφρούρησαν την εκδήλωση και τον Χρήστο Σιδερόπουλο να απειλεί με μηνύσεις τον Πέτρο Παπαγεωργίου.

Σύμφωνα με τα μέλη της Επιτροπής του μπλόκου των Τεμπών, που παρευρέθηκαν στην εκδήλωση «στον ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι κυβερνούν και ότι δεν είναι στην αντιπολίτευση. Εκτός της απραξίας που τους διακρίνει στην άσκηση πολιτικής, ενοχλούνται όταν κάποιος τους κάνει κριτική. Η κυβέρνηση φοβήθηκε να στείλει τον υπουργό Αποστόλου και ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ τον βουλευτή του, Νίκο Παπαδόπουλο. Θεώρησαν σκόπιμο να στείλουν την Άννα Βαγενά, ώστε με τα θεατρινίστικα που ξέρει πολύ καλά, να πάει την κουβέντα αλλού κι όχι στα πραγματικά προβλήματα της αγροτιάς. Αντιδράσαμε έτσι γιατί δεν αντέχουμε άλλο εμπαιγμό και κοροϊδία».

ΣΥΡΙΖΑ: ΜΕΘΟΔΕΥΜΕΝΗ ΕΝΕΡΓΕΘΑ

Από την πλευρά τους τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν ότι όσα διαδραματίστηκαν την Κυριακή στο Κιλελέρ «ήταν μία μεθοδευμένη ενέργεια από την Περιφέρεια και τον Δήμο Κιλελέρ που όφειλαν να περιφρουρήσουν την εκδήλωση. Η πλειοψηφία των αγροτών ήταν συνδικαλιστές της Νέας Δημοκρατίας. Ήταν μία μειοψηφία αγροτών. Εμείς δεχόμαστε να ακούσουμε αντιδράσεις, αλλά όχι με μεθοδεύσεις. Όσον αφορά στον κ. Σιδερόπουλο, αν και μέλος της οργανωτικής επιτροπής της εκδήλωσης, από την αρχή μέχρι το τέλος προκαλούσε με τη στάση και τη συμπεριφορά του.

* Ο πρώην πρόεδρος της ΕΑΣ Λάρισας Χρήστος Σιδερόπουλος, προανήγγειλε ότι θα προσφύγει στη δικαιοσύνη κατά του γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας κ. Παπαγεωργίου, ο οποίος τον αποκάλεσε «κλέφτη», ενώ χαρακτήρισε «προκλητική τη συμπεριφορά του, έχοντας συνεχώς τα χέρια στις τσέπες του. Ουδεμία συναίσθηση του χώρου στο οποίο βρίσκονταν και της αποστολής που έπρεπε να διεκπεραιώσει» κατέληξε ο Λαρισαίος συνεταιριστής.

* Απαντώντας, ο γραμματέας της Ν.Ε. Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρος Παπαγεωργίου, επισημαίνει ότι «το ζήτημα είναι πολιτικό και όχι προσωπικό και η συγκεκριμένη αναφορά σχετιζόταν με την γνωστή εμπλοκή του κ. Σιδερόπουλου στην υπόθεση της ΕΑΣ Λάρισας».

Τονίζει επίσης ότι «βασικοί υπεύθυνοι για το περιστατικό της Κυριακής είναι οι συνδιοργανωτές της εκδήλωσης, Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός και ο Δήμαρχος Κιλελέρ, Αθανάσιος Νασιακόπουλος».

Ιδιαίτερη αναφορά κάνει ο κ. Παπαγεωργίου στο γεγονός ότι «μεταξύ των λίγων αγροτοσυνδικαλιστών που παραβρέθηκαν και συμμετείχαν στην ένταση που προκλήθηκε είναι γνωστά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, γεγονός που αποδεικνύεται από το γεγονός ότι χειροκρότησαν και επευφημούσαν τον κ. Σκρέκα, εκπρόσωπο της παράταξης που έφερε τους αγρότες στη σημερινή κατάσταση».

ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ: ΕΥΘΥΝΕΣ ΣΕ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ- ΔΗΜΟ

Ευθύνες στους διοργανωτές της εκδήλωσης της 106ης επετείου από τον ξεσηκωμό του Κιλελέρ, δηλαδή στον Δήμο Κιλελέρ και στην Περιφέρεια Θεσσαλίας «για τα όσα λυπηρά και καταδικαστέα διαδραματίστηκαν, από ελάχιστους παλαιούς και νέους αγροτοσυνδικαλιστές, σε βάρος της εκπροσώπου της κυβέρνησης Άννας Βαγενά», επιρρίπτει με ανακοίνωσή της, η παράταξη «Οικολογική Θεσσαλία», αφού, όπως υποστηρίζει «δυστυχώς, δεν μπόρεσαν να διασφαλίσουν τις προϋποθέσεις ομαλής εξέλιξης της εκδήλωσης και φέρουν στο ακέραιο την ευθύνη για αυτό». Ακόμη η «Οικολογική Θεσσαλία», επισημαίνει πως «ο φετινός εορτασμός, που ήρθε ως συνέχεια των πρόσφατων αγροτικών κινητοποιήσεων, οι οποίες εξέφραζαν την αγωνία και τα δίκαια αιτήματα του αγροτικού κόσμου, δυστυχώς, αμαυρώθηκε από γεγονότα, που καθόλου δεν τιμούν ούτε τους εξεγερμένους προγόνους μας, ούτε αυτούς που τα έκαναν, και μάλιστα με τρόπο ύπουλο και καταχρηστικό. Ως «Οικολογική Θεσσαλία», στεκόμαστε απέναντι σε μηχανισμούς που βλέπουν τον αγροτικό χώρο, ακόμη και τις λίγες εκδηλώσεις μνήμης αφιερωμένες σε αυτόν, ως πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης και μάλιστα με τρόπο που προωθεί τη βία, όχι τον διάλογο. Η εξέγερση του Κιλελέρ πρέπει να μας δώσει το έναυσμα για τις σημερινές αντίστοιχες μάχες, που πρέπει να δώσουμε για την επόμενη ημέρα της θεσσαλικής γεωργίας και υπαίθρου. Χρειάζεται, όμως, να ξεπεράσουμε τις αγκυλώσεις και τις εξαρτήσεις, που έχουν μετατρέψει τον αγρότη και τη γεωργία στον φτωχό συγγενή σήμερα και ζητιάνο αύριο της οικονομίας. Απαιτείται, ακόμη, να αποδώσουμε το χρέος μας στους προγόνους μας, σε αυτούς που πότισαν με το αίμα τους τη θεσσαλική γη, και να αναλάβουμε την ευθύνη απέναντι στις μελλοντικές γενιές να τους παραδώσουμε τη γη και την ύπαιθρο λίγο καλύτερη ή τουλάχιστον όχι χειρότερη απ’ ό,τι τη βρήκαμε».

ΑΝΕΛ: ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΑ

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες Λάρισας, με ανακοίνωσή τους καταδικάζουν «σε όλους τους τόνους τα απαράδεκτα γεγονότα που συνέβησαν την Κυριακή από συγκεκριμένη μερίδα ανθρώπων στο Κιλελέρ κατά την εκδήλωση μνήμης των 106 χρόνων, από την εξέγερση των Θεσσαλών αγροτών. Αυτές οι συμπεριφορές είναι απαράδεκτες, αποκρουστικές και καταδικαστέες. Τέτοιου είδους πρακτικές διαπνέονται από φασιστικές αντιλήψεις που δεν έχουν την παραμικρή σχέση με τον αγροτικό κόσμο, τις διαμαρτυρίες και τη δημοκρατία».

Γ.Ρ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass