Σύντομες ειδήσεις από Ελλάδα

Δημοσίευση: 03 Νοε 2020 11:13

Αίτημα ακυρότητας στον Aρειο Πάγο κατέθεσε ο Δημ. Παπαγγελόπουλος

ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΣΤΑΛΕΙ ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΚΛΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ NOVARTIS

ΑΘΗΝΑ
Λίγες ημέρες πριν ξεκινήσουν οι πρώτες καταθέσεις μαρτύρων στην ειδική ανακρίτρια του Αρείου Πάγου για τις καταγγελλόμενες παρεμβάσεις του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου στην έρευνα της Novartis, ο πρώην Αναπληρωτής Υπουργός Δικαιοσύνης επιχειρεί να μπλοκάρει τη διαδικασία.


Μέσω των δικηγόρων του Δημήτρη και Λυδίας Τσοβόλα υπέβαλε στο δικαστικό συμβούλιο αίτημα ακυρότητας της διαδικασίας που ακολούθησε η Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής και των αποφάσεών της.
Συγκεκριμένα, κάνει λόγο για ακυρότητες στην «παράνομη και αντικοινοβουλευτική απόφαση της πλειοψηφίας της επιτροπής που εξαίρεσε από την Επιτροπή τους Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Τζανακόπουλο και Πολάκη, καθώς επίσης και σε ακυρότητες πράξεων και αποφάσεων που λήφθηκαν στη συνέχεια».
Ήδη πάντως έχουν αποσταλεί οι πρώτες κλήσεις σε πολιτικά πρόσωπα να καταθέσουν ως μάρτυρες για τους χειρισμούς του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου. Στις 6 Νοεμβρίου αναμένεται να καταθέσει ο Ευάγγ. Βενιζέλος, στις 9 ο Ανδρ. Λοβέρδος, ενώ στα μέσα του μήνα αναμένεται η κατάθεση του Αντ. Σαμαρά.

 

Η Volkswagen αντικαθιστά με ηλεκτρικά όλα τα οχήματα της Αστυπάλαιας

ΑΥΡΙΟ -ΜΕ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ- ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΑΠΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

ΑΘΗΝΑ
Εγκαίνια μέσω τηλεδιάσκεψης θα πραγματοποιήσει αύριο Τετάρτη ο πρωθυπουργός.
Ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης μαζί με τον διευθύνοντα σύμβουλο της αυτοκινητοβιομηχανίας Volkswagen αναμένεται να εγκαινιάσουν εξ αποστάσεως λόγω πανδημίας την επένδυση της γνωστής εταιρείας στη γραφική Αστυπάλαια που αφορά την προώθηση της ηλεκτροκίνησης.
Επί της ουσίας πρόκειται για ένα πρόγραμμα που έχει ως στόχο την αντικατάσταση όλων των οχημάτων του νησιού με ηλεκτρικά, είτε πρόκειται για αυτοκίνητα ιδιωτών είτε για δημοσίας χρήσης. Αυτό που θέλει ο γερμανικός κολοσσός είναι να δοκιμάσει στην πράξη τα ηλεκτρικά οχήματα που παράγει σε μια σχετικά μικρή περιοχή όπως είναι το νησί των Δωδεκανήσων με τους περίπου 1.400 κατοίκους.

 

Διώξεις σε συλληφθέντες σε συγκεντρώσεις σε Γαλάτσι και Νέο Ηράκλειο

ΚΚΕ: Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΞΕΠΕΡΑΣΕ ΚΑΘΕ ΟΡΙΟ

ΑΘΗΝΑ
Στο αυτόφωρο οδηγήθηκαν οι 13 συλληφθέντες της προχθεσινής αντιφασιστικής συγκέντρωσης στο Γαλάτσι.
Σε βάρος τους ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη για οκτώ πλημμελήματα, βία κατά υπαλλήλων, πρόκληση επικίνδυνης σωματικής βλάβης, απείθεια, διατάραξη κοινής ειρήνης, στάση, παράνομη οπλοφορία, άρνηση δακτυλοσκόπησης και παραβίαση μέτρων πρόληψης μετάδοσης ασθενειών.
Το δικαστήριο αναβλήθηκε για τις 13 Νοεμβρίου, καθώς δεν είχαν προσέλθει κρίσιμοι μάρτυρες, ενώ οι συνήγοροι υπεράσπισης ανέφεραν ότι κάποιοι εκ των κατηγορουμένων έφεραν τραύματα από τα επεισόδια.
*Νωρίτερα, σε βάρος των 9 συλληφθέντων από τη συγκέντρωση υποστηρικτών της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο ασκήθηκε δίωξη για απείθεια και παραβίαση μέτρων πρόληψης μετάδοσης ασθενειών και ορίστηκε ρητή δικάσιμος. Όλοι οι συλληφθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι.
Και οι δύο προχθεσινές συγκεντρώσεις είχαν απαγορευθεί από την αστυνομία για λόγους ασφαλείας, αλλά και στο πλαίσιο των μέτρων κατά της εξάπλωσης της πανδημίας.

 

ΤΟ ΚΚΕ
Πυρά κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε το ΚΚΕ με αφορμή «την αστυνομική καταστολή ενάντια σε αντιφασιστική συγκέντρωση στο Γαλάτσι». Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει σε σχόλιό του «ήταν το αποτέλεσμα της εφαρμογής του αντιδραστικού κυβερνητικού νόμου για τον περιορισμό των διαδηλώσεων.
Η καταστολή ξεπέρασε κάθε όριο, ακόμη κι αυτές τις ρυθμίσεις του άθλιου νόμου, φτάνοντας στο σημείο -σύμφωνα με καταγγελίες- τα ΜΑΤ να επιτεθούν σε οικογένειες και μικρά παιδιά που βρίσκονταν σε κοντινή καφετέρια».
«Πρόκειται για ένα όργιο κρατικής βίας και καταστολής σε όλα τα επίπεδα που έχει στόχο τους αγώνες του λαού και της νεολαίας και που -εκτός των άλλων- επιχειρείται να νομιμοποιηθεί στη συνείδηση του λαού με την αξιοποίηση από την κυβέρνηση και μέρος των ΜΜΕ προβοκατόρικων ενεργειών, όπως αυτές στην ΑΣΟΕΕ» καταλήγει το σχόλιο του κόμματος όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass