«Μάθημα» Τσιόδρα σε ρεσιτάλ Λυρικής

*Δεν έβγαλε λεπτό τη μάσκα του στη Ρωμαϊκή αγορά *Πώς «είδαν» τη συναυλία σχεδόν μισό εκατομμύριο θεατές

Δημοσίευση: 21 Ιουλ 2020 9:37

ΑΘΗΝΑ
Ακόμα και όταν κάθισαν όλοι στις θέσεις τους και ξεκίνησε το ρεσιτάλ της Ανίτα Ρατσβελισβίλι στη Ρωμαϊκή Αγορά, ο Σωτήρης Τσιόδρας, που βρέθηκε στην πρώτη σειρά των επισήμων, συνέχισε να φορά τη μάσκα του, αν και δεν είναι απαραίτητο με βάση το

πρωτόκολλο υγειονομικής ασφάλειας. Εστειλε έτσι ένα ακόμα δυνατό μήνυμα.
Οταν ο Γιώργος Κουμεντάκης, καλλιτεχνικός διευθυντής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, πρότεινε στην Ανίτα Ρατσβελισβίλι -την καλύτερη μεσόφωνο της σύγχρονης εποχής (σύμφωνα με τον Ρικάρντο Μούτι)- να αφιερώσουν το ρεσιτάλ που θα έδινε στη Ρωμαϊκή Αγορά στους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό που έδωσαν και κέρδισαν στην Ελλάδα τη μάχη με τον κορωνοϊό, η ίδια ενθουσιάστηκε και δέχθηκε αμέσως. Ετσι, το βράδυ του Σαββάτου, στη Ρωμαϊκή Αγορά, η διάσημη μεσόφωνος τραγούδησε άριες από τις όπερες «Ντον Κάρλο», «Σαμσών και Δαλιδά», «Αδριανή Λεκουβρέρ» και βέβαια «Κάρμεν», κοιτάζοντας στην πρώτη σειρά, λίγα μέτρα μακριά της, τον άνθρωπο που έγινε το σύμβολο και μαζί η παρηγορητική δύναμη των πολιτών απέναντι στην πανδημία... Τον Σωτήρη Τσιόδρα.
Αυτό που εντυπωσίασε τους θεατές ήταν ότι ο κύριος Τσιόδρας δεν έβγαλε ούτε για ένα δευτερόλεπτο τη μάσκα του. Ολοι οι προσκεκλημένοι φορούσαν κατά την είσοδο και την έξοδο τη μάσκα, όπως επιβάλλει το πρωτόκολλο υγειονομικής ασφάλειας, αλλά την αφαίρεσαν όταν κάθισαν στις θέσεις τους, που τηρούσαν επίσης τα επιβαλλόμενα μέτρα τοποθέτησης. Ο κύριος Τσιόδρας συνέχισε να τη φορά και κατά τη διάρκεια του ρεσιτάλ και φυσικά αργότερα όταν έσπευσε να συγχαρεί την εκρηκτική ταλέντου και ταμπεραμέντου Ανίτα.
Και μπορεί οι θεατές που βρέθηκαν στο ρεσιτάλ το οποίο εγκαινίασε το πρόγραμμα του υπουργείου Πολιτισμού «Ολη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός» να ήταν λίγοι και μόνο με προσκλήσεις, όμως η ζωντανή μετάδοση του ρεσιτάλ ουσιαστικά μετέφερε στη Ρωμαϊκή Αγορά περίπου μισό εκατομμύριο θεατές. Συγκεκριμένα, μέχρι το μεσημέρι της Δευτέρας είχαν δει το ρεσιτάλ που παραμένει αναρτημένο στις ειδικές πλατφόρμες προβολής στο διαδίκτυο περί τα 450.000 άτομα. Δεκάδες χιλιάδες είναι οι θεατές που είδαν το ρεσιτάλ που εξέπεμψε από την καρδιά της Αθήνας ενώ βρίσκονταν στα διαμερίσματά τους στη Νέα Υόρκη και ευρύτερα στις ΗΠΑ, όπου είναι εξαιρετικά δημοφιλής η Γεωργιανή Ανίτα Ρατσβελισβίλι.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass