ΠΥΞΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

Tμήματα Νοσηλευτικής

Δημοσίευση: 01 Νοε 2020 17:22

Τα Τμήματα Νοσηλευτικής στόχο έχουν να δημιουργήσουν αποφοίτους ικανούς να στελεχώσουν νοσηλευτικές υπηρεσίες σε οποιονδήποτε οργανισμό, σε επίπεδο Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας και Τριτοβάθμιας φροντίδας υγείας.

Η νοσηλευτική ασχολείται με τη φροντίδα των ασθενών σε ό,τι αφορά στις βιοψυχοκοινωνικές τους ανάγκες, με τη διατήρηση και την αποκατάσταση της υγείας, με την εκπαίδευση των ασθενών και των οικογενειών τους, έχοντας στενή συνεργασία με τον ιατρό και εφαρμόζοντας στην πράξη τις ιατρικές οδηγίες, ενώ τέλος ασχολείται με την οργάνωση και διοίκηση των νοσηλευτικών μονάδων.

 

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ
Οι Νοσηλευτές ως μέλη της υγειονομικής ομάδας, μπορούν να εργαστούν ως Κοινοτικοί Νοσηλευτές (στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας/Κέντρα Υγείας και Προγράμματα Νοσηλείας στο Σπίτι), ως Κλινικοί Νοσηλευτές, ως ερευνητές, σε διοικητική θέση, ως εκπαιδευτές κ.λπ. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι μπορούν να απασχοληθούν:
- Σε δημόσια ή ιδιωτικά Νοσοκομεία (ο μεγαλύτερος αριθμός Νοσηλευτών εργάζεται σε Νοσοκομεία), σε Κέντρα Υγείας, σε Υγειονομικούς και άλλους οργανισμούς, στο Ι.Κ.Α. και αλλού.
- Σε όλες τις διευθύνσεις Υγείας και όλα τα ασφαλιστικά ταμεία των Οργανισμών, Τραπεζών, Εταιρειών.
- Σε ιδιωτικά ιατρεία.
- Ως ιατρικοί επισκέπτες υπάλληλοι φαρμακευτικής βιομηχανίας ή εταιρείας που επισκέπτεται γιατρούς, οδοντογιατρούς, φαρμακοποιούς, κλινικές, νοσοκομεία, κέντρα υγείας και ασφαλιστικά ταμεία για την ενημέρωση/προώθηση των προϊόντων της εταιρείας.
- Σε Ιδρύματα Φροντίδας Ηλικιωμένων, Μειονεκτούντων ατόμων, Κ.Α.Π.Η., σε Σχολεία γενικά και παιδιών με ειδικές ανάγκες.
- Στη Νοσηλευτική εκπαίδευση: Τριτοβάθμια και Δευτεροβάθμια ανάλογα των Σπουδών τους, των Πτυχίων και της συγγραφικής και ερευνητικής τους δραστηριότητας. Οι απόφοιτοι μπορούν να διδάξουν σε Ι.Ε.Κ., Κ.Ε.Κ. και σε άλλα σεμιναριακά προγράμματα, ενώ με την απόκτηση Μεταπτυχιακού Τίτλου Σπουδών, μπορούν να εργαστούν ως εργαστηριακοί συνεργάτες στα Τμήματα Νοσηλευτικής. Επίσης, στον νόμο υπ’ αριθμ. 3699 για την «Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση ατόμων με αναπηρία ή με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες» προβλέπονται θέσεις Σχολικών Νοσηλευτών (Π.Ε. 25) στα νεοσυσταθέντα Κέντρα Εκπαιδευτικής και Συμβουλευτικής Υποστήριξης (ΚΕΣΥ) (Ν. 3699, Φ.Ε.Κ. Α’, Αρ. Φύλλου 199, 2/10/2008).
- Σε Φαρμακευτικές Εταιρείες: πολύ συνηθισμένος τομέας απασχόλησης στον ιδιωτικό χώρο. Συνήθως με κάποιο μεταπτυχιακό στο μάρκετινγκ ή στη διοίκηση εργάζονται με πολύ καλούς μισθούς σε φαρμακευτικές εταιρείες.
Σύμφωνα με το ΦΕΚ Αρ. Φύλλου 68/2015 Τεύχος Β’, οι αρμοδιότητες των Νοσηλευτών/-τριών ορίζονται ως ακολούθως:
1. Αρμοδιότητες και καθήκοντα με άμεση ευθύνη του Νοσηλευτή/-τριας στην κοινότητα.
2. Αρμοδιότητες και καθήκοντα με άμεση ευθύνη του Νοσηλευτή/-τριας στο νοσοκομείο.
3. Αρμοδιότητες και καθήκοντα Νοσηλευτών/-τριών κατόπιν ιατρικής γνωμάτευσης.
Εναλλακτικά, απόφοιτοι των τμημάτων Νοσηλευτικής, ανάλογα με το μεταπτυχιακό εξειδίκευσης που θα επιλέξουν, μπορούν να απασχοληθούν ενδεικτικά στον τομέα της διοίκησης ως στελέχη οργανισμών υγείας, σε οργανισμούς υγειονομικής πρόνοιας, στον τομέα της εκπαίδευσης ως στελέχη εκπαίδευσης υγείας, κ.ά.
Τέλος, οι απόφοιτοι των τμημάτων εντάσσονται στον Κλάδο ΠΕ 87 Υγείας-Πρόνοιας-Ευεξίας, στην Ειδικότητα ΠΕ 87.02 Νοσηλευτικής και μπορούν να πάρουν μέρος σε διαγωνισμούς του Α.Σ.Ε.Π. για τη διδασκαλία σχετικών μαθημάτων στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. (Ολόκληρη την ανάλυση του τμήματος μπορείτε να τη βρείτε στη σελίδα 552 του βιβλίου «Πάμε… Πανεπιστήμιο 2020».

 

Σπύρος Μιχαλούλης, σύμβουλος Σταδιοδρομίας.
Τηλ.: 210-6778.777
URL: www.orientum.gr  e-mail: info@orientum.gr

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass