Διδάχθηκαν για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος

Δημοσίευση: 21 Μαρ 2016 18:53

 

 

 

Σε σχολείο, γιορτάσθηκε φέτος η παγκόσμια ημέρα Δασοπονίας στη Λάρισα, από τη Διεύθυνση Δασών Ν. Λάρισας, το Δασαρχείο Λάρισας και τη Διεύθυνση Πρασίνου του Δήμου Λαρισαίων, με σκοπό να ευαισθητοποιήσουν τη νέα γενιά.

Εστία φιλοξενίας της εκδήλωσης ευαισθητοποίησης, ήταν το 8ο  γυμνάσιο Λάρισας, κατά την οποία δασοπόνοι, δασολόγοι… κ.α. δίδαξαν στους μαθητές τη σημαντικότητα διατήρησης του φυσικού περιβάλλοντος, ενώ τους …ανέθεσαν να το προστατεύουν υιοθετώντας για αρχή νεόφυτα δενδρύλλια, που φύτεψαν οι ίδιοι την ίδια μέρα,

στον προαύλιο χώρο του σχολείου τους.

Σκοπός της εκδήλωσης ήταν η ευαισθητοποίηση της εκπαιδευτικής κοινότητας για την προστασία των δασών και του αστικού πρασίνου αλλά και η ανάδειξη τους ως ζήτημα υψηλής προτεραιότητας για τις τοπικές κοινωνίες.

Στα πλαίσια της εκδήλωσης καλωσόρισμα στους οργανωτές φορείς απηύθυνε η διευθύντρια του σχολείου κ. Αργυρώ Γκαραγκούνη, και χαιρετισμό απηύθυναν η αντιδήμαρχος Πρασίνου του δήμου Λάρισας, κ. Δέσποινα Αράπκουλε και εκπρόσωπος της διεύθυνσης Δασών ν. Λάρισας ο κ. Αρης Γαλάτος.

Ακολούθως οι μαθητές παρακολούθησαν την προβολή της ταινίας μικρού μήκους «Ο άνθρωπος που φύτευε δένδρα», ένα αριστούργημα κινουμένων σχεδίων για έναν άνθρωπο ο οποίος αφιερώνει τη ζωή του στο να φυτεύει δέντρα.

Εν συνεχεία ενημερώθηκαν για τον πανελλαδικό μαθητικό διαγωνισμό για τα δάση και την δασοπονία «Young People in European Forests», έκαναν διάλογο με τους δασολόγους και τους δασοπόνους της Διεύθυνσης Δασών και της Υπηρεσίας Πρασίνου του δήμου Λαρισαίων για τα θέματα των δασών και του πρασίνου μέσα στις πόλεις και η εκδήλωση έκλεισε με τη δενδροφύτευση στην αυλή του σχολείου.

Επίσης, προσφέρθηκε στους μαθητές ενημερωτικό υλικό για τα δασικά οικοσυστήματα της Ελλάδας, προσφορά της διεύθυνσης Συντονισμού και Επιθεώρησης Δασών.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass